martes, 19 de junio de 2007

1 MARXA DE CAP DE REC


IMPRESSIONANT; tant per paissatge,duresa i organització.
La 1 marxa de cap de rec va ser un total éxit; aq marxa La Marxa de Cap de Rec segueix un itinerari circular que, amb punt de sortida i arribada al Refugi de Cap de Rec (a cota 1986m, a Lles, la Cerdanya), transcorre per indrets amb espectaculars paisatges pirinencs, on la magnificència de les muntanyes, la frondositat dels boscos i la vitalitat de torrents i rius saturen els sentits amb la seva bellesa. El recorregut circumval·la la Tossa Plana de Lles i condueix el marxador per dues de les valls més belles dels Pirineus: la Vall de la Llosa i la Vall del Madriu.Les dades tècniques eren:
Distància total: 51.200 kmDesnivell: + 2.515 m (total acumulat: 5.030 m) Altura màxima: 2572 m.Altura mínima: 1238 m.Altura sortida-arribada: 1969 m.Desnivell màxim: 1394 m.
El principi va ser "a trote" fins el poble de Viliella on hi havia un petit esmorçar,després es remunta la vall de la Llosa on hi havia el gran esmorçar i un paissatge força bonic fins el port de Vallcivera on abans d'arribar hi ha una "pujadeta" per obrir la gana;fins aquí força be,després ve una baixada( pero primer vas fen uns "arriba y abajo" fins q. arriba la baixada d veritat q. et deixen les cames bastant tocadetes i més si les fas tipus caco com nosaltres,més co q. ca) fins la font de la Closa on estava el dinar,despés encara baixes una mica més fins la carretera de la Comella,al costat d'Escaldes, i llavors ve la GRAN pujada del camí reial fins el refugi de Perafita i llavors fins el collet de San Vicenç( Collons quina pujada de 1400m).En aq. pujada vaig veure la llum( o sigui q. no estic preparat per fer la Nuria-Queralt).Ja la resta es una baixada fins el començament passant pel refugi dela estanys de la Pera.
En quan als avituallaments coques i magdalenes de forner (del popular forn de Martinet...) amb xocolata desfeta, pa amb tomàquet i botifarra o embotits de gran qualitat, fruits secs i fruita, tota mena de begudes( potser va faltar més beguda isotónica i menys Fantes i Coca Cola)
Una marxa bastant exigent,no per gent sense entrenar,molt maca de paissatge(quina diferencia amb les altres marxes) i molt bona organització.
Espero l'any q. ve de tornar-hi.



No hay comentarios: